YHTEYSTIEDOT
Sanna Tennberg, tirehtööri ja toiminnanohjaaja 050 463 4252
posti.haminanteinisirkus@gmail.com
Haminan Teinisirkus ry
Postiosoite:
PL 79
49401 HAMINA
Käyntiosoite:
Summantie 46
49420 Hamina
@haminanteinisirkus
Haminan Teinisirkus ry on yhdistys, jonka tavoitteena on edistää sirkuskulttuuria ja lasten ja nuorten hyvinvointia harrastuneisuuden keinoin.
Yhdistyksen johtokunnan jäsenet kaudella 2023-2024:
Anni Seppälä, puheenjohtaja
Jukka Karkimo, varapuheenjohtaja
Sanna Tennberg, rahastonhoitaja ja sihteeri
Helena Sorsa
Irene Vuorinen
Jenna Omeri
Riikka Koskimies
Sanna Silvo
Sari Varonen
Ville Jalkanen
OHJELMAPALVELUT
Esitykset
SHOW-ryhmämme esiintyy ympäri vuoden erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Jokainen esitys ja ohjelma rakennetaan yksilöllisesti tarpeiden ja toiveiden mukaisesti käytössä olevin sesongin numeroin. Jos toiveissanne on saada sirkusesitys tilaisuuteenne tai tapahtumaanne, ottakaa yhteyttä ja mietitään yhdessä, mikä olisi juuri tähän hetkeen sopiva kokonaisuus! Hinta määräytyy esityksen koon ja keston perusteella. Hinnat ovat yleensä 250e ylöspäin. Tarjouspyyntö ei sido tilaamaan.
Välinekokeilut ja työpajat
Tarjoamme erilaisia osallistavia tunteja ryhmille ja kokoonpanoille. Hinta määräytyy sisällön, keston ja ryhmän koon perusteella. Kysy tarjousta.
Välinekokeilut ovat rentoja sirkusvälineiden esittelytilaisuuksia, joissa osallistujilla on mahdollisuus kokeilla sirkuksessa käytettäviä välineitä. Parhaimmillaan välinekokeilu on omissa tiloissamme järjestettynä. Meille mahtuu suurikin työporukka, polttariväki, päiväkotiryhmä tai koululuokka. Välinekokeilua on mahdollista tuoda myös porukan luokse. Käytössä olevat tilat vaikuttavat siihen, kuinka paljon välineitä voimme tuoda esiteltäväksi ja kokeiltavaksi. Välinekokeiluja toteuttavat sirkusohjaajamme ja apuohjaajamme. Välinekokeilut sopivat hyvin myös esimerkiksi erilaisiin tapahtumiin ja messuille.
Työpajat ovat sisällöllistä toimintaa, jossa on aloitus ja lopetus. Ammattitaitoiset ohjaajamme tuottavat tarpeiden mukaista toimintaa, jolla voidaan esimerkiksi edistää ryhmäytymistä, yhteisön hyvinvointia ja yhteistoimintaa. Sirkustyöpajat kestävät kerrallaan 1-2 tuntia ja niitä voidaan sopeuttaa hyvinkin joustavasti ryhmän tarpeisiin. Työpajoja on tarjolla kaiken ikäisille, sekä lapsille että aikuisille. Ota yhteyttä ja sovitaan lisää!
Sirkussynttärit
Sirkuksellamme voi myös pitää synttärit! Hulppeat tilamme tarjoavat mahdollisuuden ikimuistoisten juhlien järjestämiseen. Sirkussynttäreillämme juhlan järjestäjä tuo itse haluamansa tarjoilut, mutta voi sen jälkeen keskittyä vain rentoon olemiseen, sillä sirkusohjaajamme huolehtivat täysin juhlaväen viihtymisestä ja ohjatun toiminnan järjestämisestä. Synttäreitä järjestetään kaiken ikäisille sankareille. 200e hinta sisältää salin 2h tilavuokran, täyden ohjelmapalvelun 1,5h juhlien kestoon, sirkusväline-esittelyä sekä apua tarjoilujen esillepanoon ja loppusiivoukseen.
HAMINAN TEINISIRKUKSEN HISTORIA

Haminan Teinisirkuksen tarina alkoi vuonna 1973.
Tohtori Claes Cedercreutz oli harrastanut sirkustemppuilua ja ryhtyi opettamaan pojalleen Kettil Cedercreutzille ja hänen tovereilleen näitä taitoja. Opeteltiin taikatemppuja ja ajamaan yksipyöräisillä. Pyöriä rakennettiin Haminan ammattikoululla. ” Saviniemen sankarit” harjoittelivat ensin omilla pihoillaan ja kaduilla. Sirkustouhun saatua kaupungin tukea taustalleen, saatiin myös harjoitustilat pommisuojasta.
Teinisirkuksen ensiesiintyminen oli Haminan Elomarkkinoilla, kesäpuistossa vuonna 1974. Sirkukselle tehtiin esiintymispaikka aivan ankkalammen tuntumaan, missä on edelleenkin pieni asfaltointi. Kettil kumppaneineen hoiti esiintymispuolen, Claesin vaimo Rita ompeli esiintymisasut ja Hannu Sundberg rakensi villin Lännen- tyyliset vankkurit. Urpo Elomaan johtama orkesteri Bronco Busters soitti musiikin. Claesin haave Villin Lännen sirkuksesta toteutui. Stetsonista tulikin Claesin tavaramerkki.
1976 perustettiin yhdistys sirkustouhujen taustaorganisaatioksi. Sirkuksen ystävät ry. nimi seurasi Teinisirkusta aina vuoteen 1978 asti, jolloin nimi vaihtui Haminan Sirkustaiteen ystävät ry:ksi. Haminan teinisirkus nimi kulki matkan varrelle aina rinnalla. Vuonna 1992 tehtiin jälleen päätös nimen muutoksesta. Haminan Teinisirkus ry. perustettiin.
Haminan Teinisirkuksen johdossa toimi aina vuoteen 1983 Claes Cedercreutz. Claes Cedercreutz on merkittävä henkilö suomalaisessa sirkushistoriassa, perustihan hän Suomeen ensimmäisen sirkuskerhon. Hän toimi erilaisissa toimikunnissa edistämässä sirkuksen sijaa yhteiskunnassa, tasavertaisena taidemuotona muiden joukossa. Hengessä mukana hän oli loppuunsa asti. Toinen pitkäaikainen jäsen sirkuksen johdossa on ollut Leo Riiheläinen, joka luotsasi johtokuntaa 12 vuotta.